viernes, 16 de noviembre de 2012

Pa d'oli i olives negres

Aquest pà queda bonissimmmmm i es molt fàcil de fer... :) (cosa molt important!!!!)
Tot i que, modificat una miqueta... el vaig treure d'un blog que es diu: http://webosfritos.es/

Ingredients:
- 10gr de sal
- 500gr de farina de força
- 15gr de llevat fresc
- 50gr d'oli d'oliva
- 300gr d'aigüa
- Olives negres sense ós
- Una mica de sal gorda
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge (serà per possar per sobra del  pà)


Preparació

- Esmicolem el llevat i possem els ingredients en un bol. Els barregem amb ajuda d'una cullera de fusta. Penseu la quantitat d'aigüa es aproximada, depend de la absorció de la farina. ( jo hi vaig posar una mica d'olives negres talladetes petitonetes... aixi quan talles el pa et vas trobant amb les olives!)
Ho deixem reposar 30minuts tapan el bol amb un plàstic transparent.

- Un com ha pasat aquest temps, possem una mica de farina a la taula, i posem la barreja i amasem fent pujar la masa amb les mans cap amunt i deixant-la anar amb un cop. En pocs minuts veurem que es molt més fàcil de treballar.

- En un altre bol li possem oli i dipossitem la massa, la tornem a tapar amb un plàstic transparent i deixem reposar una hora.

- Després d'aquesta hora, pincelem amb oli el pirex apta per forn.

- Dipositem la masa i l'estirem amb els dits. Possem les 3 cullerades d'oli per sobre i distribuim la masa per tot el pirex. Deixem reposar uns altres 30min.

- Pre-escalfem el forn a 220º (calor adalt i abaix sense aire)

- Possem les olives negres per la meitat i les depositem suaument a sobre la masa i possem una mica de sal.

- Fiquem el pirex sense tapa al forn i fornejem uns 25min o fins que el pà estigui cuit.

- Treiem del forn i el deixem refredar sobre una rejilla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario