lunes, 22 de julio de 2013

Pastis de llimona

Pasta brisa:
200g mantega

- 200g. sucre llustre

2 ous

- 500g farina

- un polsim de sal

- 1 baina de vainilla.
Coure 180º 25 0 30 minuts.
 
Posem el sucre en un bol, obrir la baina de vainilla i la rasquem per dins, ho posem dins del bol, juntament amb la mantega, la sal, els ous i la farina i ho barregem be, hem detreballar la massa fins veure que esta tot ben unit..

Deixem reposar com a mínim 2 hores (es pot deixar tota la nit ,a la nevera)
 
Crema de llimona:
110g. Mantega

- 37 g sucs llimona

- 2 iemas d'ou

- 2 ous

- 7g. Maicena

- 75 g de sucre llustre

- 35 g de sucre

 
En un bol afegim els ous, les iemas els dos sucres i remenem, afegim la mantega desfeta i  posem la maicena, el sucs de les llimones. Ara ho portem al foc i ho courem, ha d’arribar a temperatura de 85-86º.
Un cop fred ho posem a la nevera, però amb paper film a sobre la crema perquè no es sequi.
 
Merengue italià: 
300g. Sucre

100g. clares d'ou.
 
Posem el sucre en un bol pel foc i ho cobrim amb aigua just que quedi a ras del sucre ha d’arribar a temperatura 121º.

Muntem les clares a punt de neu.

Hem de tenir en compte que les clares quan estan a punt de neu poden baixar, així que, hem de tenir preparat el sucre a la mateixa vegada que les clares. 
Un cop arribi a la temperatura, es tira en forma de rajolí dintre les clares muntades sense deixar de remenar i seguirem remenant fins que estigui fred.
 
Muntatge del pastís :
Posar la crema de llimona a dintre la pasta brisa ja cuita i freda i per sobre la crema de llimona amb la manega pastissera el merengue fent dibuixos d'espirals.
Un cop acabat, cremareu una mica el merengue. I a la nevera
 
Es pot fer un dia la pasta brisa. el dia següentla crema de llimona i coure la pasta deixar-ho a la nevera les dos coses ja preparades per elsegüent dia posar el merengue ( això si tapar amb paper film la crema si es fa amb temps)






No hay comentarios:

Publicar un comentario